Soorten draagconsulten

Er zijn verschillende standaard draagconsulten, maar ook een draagconsult volledig op maat is geen enkel probleem. We bespreken je voorkeur. Neem vooral contact met ons op.

Knoopconsult | Pasconsult | Meekijkconsult | Informatieconsult | Consult op maat

Knoopconsult
Wat leer je?

Binnen het knoopconsult leer je een volledige knoop aan vanaf de basis. Bekende knopen met de geweven draagdoek zijn bijvoorbeeld; Front Wrap Cross Carry (FWCC), Rucksack en Double Hammock. Andere knopen zijn uiteraard ook mogelijk! Dit betreft alleen een voorbeeld.
Met de rekbare draagdoek leert men voornamelijk de Pocket Wrap Cross Carry (PWCC). Er zijn meerdere mogelijkheden met een rekbare draagdoek. Deze vallen onder een consult op maat.

Hoe lang duurt het?
Een basis draagconsult voor één persoon duurt gemiddeld 1,5 uur. Voor twee personen kan je uitgaan van ongeveer 2 uur. Hierbij ga ik er vanuit dat er ook met kind wordt geknoopt (sterk aangeraden). Wanneer dit niet het geval is kun je uitgaan van ongeveer een half uur minder.

Moet ik mijn eigen draagdoek meebrengen?
Er liggen hier aardig wat soorten en maten draagdoeken. Een eigen draagdoek is daarom niet direct nodig. Vaak vindt men dit wel prettig, omdat je ook met die draagdoek thuis gaat knopen.

Kan dit draagconsult ook als ik zwanger ben?
Ja hoor, dit draagconsult kan ook zeker als jij zwanger bent. Het consult duurt dan voor één persoon ongeveer 1 uur en voor twee personen 1,5 uur. Na je bevalling zie ik je graag nog (ongeveer een half uur) even terug om samen te knopen met je pasgeboren baby (niet verplicht, wel wenselijk). Het uiteindelijke bedrag zal dus hetzelfde zijn als wanneer je wel met kindje komt.

Pasconsult
Wat leer je?
Tijdens een pasconsult pas je diverse soorten draagzakken. Op deze manier kan je goed bepalen welke draagzak aansluit bij jouw lichaam. Het vergemakkelijkt de keuze en voorkomt dat je een aanschaf doet waarvan je later spijt krijgt. Je investeert een (relatief) klein bedrag en krijgt daar een hoop plezier voor terug.

Hoe lang duurt het?
Een pasconsult voor één persoon duurt gemiddeld 1 uur. Voor twee personen ongeveer 1,5 uur.

Moet ik mijn eigen draagzak meebrengen?
Voor dit consult hoef je niet over een eigen draagzak te beschikken. Ik heb een grote collectie met draagzakken waarvan we er diverse gaan uitproberen naargelang jullie wensen. Wanneer je al een draagzak hebt en je wilt deze graag meenemen om te vergelijken, omdat hij bijvoorbeeld niet lekker zit, dan is dit uiteraard mogelijk. Graag zelfs!

Kan dit draagconsult ook als ik zwanger ben?
Ja, dit draagconsult kan wanneer jij zwanger bent. Het is wel handig om er rekening mee houden dat de draagzak, door jouw dikke buik, toch anders kan vallen dan wanneer jij je buik weer kwijt bent. Liever raad ik je dus aan om dit consult te doen als je niet zwanger bent/bevallen bent.

Welke draagzakken heeft DraagGrietje?

Babylonia Flexia
Beco Butterfly 2
Bondolino Slim-fit
ByKay meitai deluxe
Connecta toddler
Didyklick
Easyfeel carrier pre school
Emeibaby babyversie
Ergobaby Adapt
Ergobaby Omni 360
Fidella Fly-tai New-size
Girasol MySol
Hoptye Classic
Hoptye Conversion
Integra size 1
Integra size 2
Integra size 3
Isara babyversie
Kokadi flip babyversie
LennyLamb babyversie
LennyLamb toddler
LennyUP
Manduca pure cotton
Marsupi
Nabaca
Physiocarrier JPMBB
Rose & Rebellion big kid
Rose & Rebellion pre school
Storchenwiege
Tula free to grow
Tula standaard
Tula toddler
Wompat toddler

Meekijkconsult
Wat leer je?
In het meekijkconsult, de naam zegt het al, kijk ik met je mee. Je hebt een vraag over een knoop die nog nét niet goed lukt of hebt bijvoorbeeld hulp nodig met het goed afstellen van je draagzak.

Hoe lang duurt het?
Een meekijkconsult voor 1 persoon duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten, maar ook uitschieters zijn hierbij niet gek. Wanneer dit het geval is zal ik je hierop attenderen en overleggen we wat jouw voorkeur heeft. Voor 2 personen kun je denken aan 30 tot 60 minuten.

Moet ik mijn draagdoek/draagzak meebrengen?
In dit consult is het inderdaad de bedoeling dat je zelf de draagdoek of draagzak meeneemt. Onze producten zijn hiervoor niet beschikbaar.

Informatieconsult
Wat leer je?
In het informatieconsult krijg je een stukje informatie over de geschiedenis van het dragen, waarom dragen, waar kan je mee dragen. Ik laat je het gebruik van een rekbare draagdoek en een geweven draagdoek zien. Ook zullen wat diverse draagzakken de revue passeren.

Hoe lang duurt het?
Het informatieconsult duurt gemiddeld 1 uur.

Wordt er tijdens dit draagconsult geknoopt of gepast?
Nee, er wordt tijdens dit draagconsult niet geknoopt of gepast. Wel is er de mogelijkheid om aan dit consult een knoop- of pasconsult te plakken.

Consult op maat
Wat leer je?

In een consult op maat kan letterlijk alles aan de orde komen. Je wilt bijvoorbeeld én een nieuwe knoop leren én diverse draagdoeken uitproberen? Je hebt een speciale behoefte, omdat je kindje te vroeg is geboren? Misschien heeft jouw kindje nekklachten (of iets anders) door de geboorte? Heb jij zelf wellicht een beperking?
Binnen dit consult kan alles. Wél overleggen we vooraf per e-mail of telefonisch over jullie wensen en behoeften en hoe ik daarbij kan aansluiten in een draagconsult.

Hoe lang duurt het?
Te variërend om daar een goed antwoord op te kunnen geven, helaas.

Moet ik mijn eigen draagdoek/draagzak meebrengen?
Er liggen hier aardig wat soorten en maten draagdoeken en een behoorlijk aantal draagzakken. Een eigen draagdoek of draagzak meebrengen is daarom niet direct nodig. Afhankelijk van jouw behoefte zullen we overleggen of dit handig is.