Productdag BabyBjörn (10-02-’18)

Aankomst

Bijna 11 uur dus snel loop ik vanuit de parkeergarage naar boven. Om 11 uur begint namelijk de productdag georganiseerd door BabyBjörn. Een dag die speciaal voor de leden van de Vereniging van Draagdoekconsulenten is georganiseerd.
Boven kom ik direct collega’s tegen en Dagmar is zo aardig om even op Tom te letten zodat ik snel een kopje koffie kan pakken voordat we gaan beginnen. Met m’n kopje koffie neem ik plaats op de eerste rij naast Dagmar.

Aanvang productdag

De dag begint. We worden welkom geheten en na kort voorstellen volgt er een uitleg over het bedrijf BabyBjörn. Wie zijn de oprichters, waarom zijn zij de BabyBjörn gaan ontwikkelen en hoe is de draagzak tot stand gekomen. Wie helpen er allemaal mee bij het ontwikkelen en doorontwikkelen van de draagzakken. Welke onderzoeken zijn er gedaan en hoe zijn deze gedaan. Een hele hoop informatie in een korte tijd komt ons ter ore. Nog veel meer vragen vanuit ons worden gesteld aan de beide dames die de dag leiden. Iedere draagconsulent is kritisch en stelt dus ook kritische vragen. Alle vragen worden naar eer en geweten beantwoord. Na een tijdje volgt de conclusie dat we eerst maar eens zelf het product moeten gaan bekijken en uitproberen. Er volgt een uitleg over het gebruik van de ‘One’ draagzak en na een klein uurtje aanwezigheid krijgen we allemaal een draagzak en kunnen we in de groepjes aan de slag.

Tom is mee

Heel bewust nam ik Tom mee naar deze dag. Het uitproberen met een echt kind vind ik namelijk toch wat anders dan met een draagpop. Het geeft toch een andere beleving. Tom is nu 10 maanden oud, ruim 9kg en zo’n 80 cm. Hij kan duidelijk aangeven wat hij wel en niet prettig vindt. De oude draagzakken van BabyBjörn en diverse daarop lijkende merken vindt hij in ieder geval niks (en ik ook niet).

Passen van de draagzak

Het rugpand
De draagzak is dusdanig vernieuwd dat er van een hard rugpand geen sprake is. Het rugpand bestaat uit 3 lagen waaronder katoen en bij deze versie ook mesh. Lekker luchtig dus. Dat is al een eerste verrassing. Op het oog lijkt hij namelijk vrij stug, maar als je hem eenmaal in je handen hebt blijkt dat eigenlijk best mee te vallen. Fijn!

Voor- en nadelen
Ik begin met het omhangen van de draagzak. Een voordeel aan deze draagzak is dat je hem eerst om kan doen en wanneer je je kindje erin doet zit hij eigenlijk al vast. Handig dus om onder je jas te gebruiken bij bijvoorbeeld een snelle schoolrun vanuit de auto. Je jas hoeft er niet voor uit, je hoeft alleen je kindje er nog maar in te hangen.
Nadeel hiervan is wel dat er 2 verticale banen over je borsten naar beneden lopen. Voor een man niet zo erg, maar voor een moeder niet erg charmant en fijn zittend. Daarnaast moet je ook nog eens opletten wanneer je borstvoeding geeft dat het niks afknelt en je daardoor een borstontsteking zou krijgen. Dat is geen pretje.

Buikdragen
Als de draagzak om mij heen zit, hang ik Tom erin. Tot mijn verbazing kan de draagzak zelf niet eens op de breedste stand, maar moet hij wat smaller. Dat is een mooie verbetering. Hij hangt niet meer met z’n beentjes te bungelen, maar wordt daadwerkelijk van knie tot knie ondersteund. Naar mijn mening kan de houding wel nog wat beter. Ja, hij wordt ondersteund, maar de beentjes hangen toch nog wat schuin naar beneden terwijl ik ze liever wat meer omhoog zou zien. Tom lijkt het niet te deren in ieder geval. Ik sla het rugpand om hem heen en klik de draagzak vast. Hmm, nadeeltje: hij wordt wel erg naar voren geduwd. Samen met collega’s trek ik ook de conclusie dat hij hierdoor in z’n rug wordt getrokken. Dat was nou net niet de bedoeling. Na wat spelen met de afstelling is dit gelukkig wel mooier te krijgen, maar ook nog niet helemaal zoals ik het zou willen. Wel ook weer een enorme verbetering al met al. Stukken beter dan wat er nu in de winkel ligt!

Rugdragen en faceforward dragen
Na het buikdragen probeer ik uiteraard ook nog het rugdragen en daarna het face forward dragen. Bij rugdragen was er een mooiere houding voor Tom, maar vond ik hem vrij laag zitten. Daarnaast zat de draagzak voor mij niet erg lekker. Wellicht ook omdat ik strakker tegen me aan gewend ben. Het face forward dragen vond Tom helemaal geweldig. Ik ben positief verrast over de houding bij het vooruit dragen. De houding van de benen zou mooier mogen, maar wanneer je kindje stil zit, zit hij netjes ondersteund. Tom strekte zich er uiteraard compleet uit, want die kon ineens ALLES pakken! Nee, daar werd ik niet happy van. ?
FF dragen wordt door BabyBjörn aangeraden vanaf 5 maanden. Iets wat ik zeker niet zou aanraden. Sterker nog, het heeft echt niet mijn voorkeur. Liever zie ik een kindje op de heup- of rug gedragen worden. Je kindje kan zich dan namelijk afsluiten voor alle prikkels om hem heen. Dit gaat met FF dragen niet helaas.

Conclusie

Na vanalles uit te hebben geprobeerd qua afstellingen en houdingen komen we tot de conclusie dat we zeker positief verrast over de nieuwe ‘One’ draagzak van BabyBjörn. Brede ondersteuning, zacht rugpand, geen ‘bungel’ meer! Uiteraard waren er ook nog genoeg opmerkingen en deze worden allemaal meegenomen door BabyBjörn. Ik verwacht dat hier in de toekomst zeker wat mee gedaan gaat worden.

“Een draagzak waarbij we ons kunnen voorstellen dat we hem in bepaalde situaties erbij zullen pakken, maar hij zal nog niet in het standaard pasassortiment worden toegevoegd”.

Wat is het fijn om te merken dat er wat gedaan wordt met de feedback die wordt gegeven!

Geef een reactie