Hoi!

Ik ben Grietje, 33 jaar oud en getrouwd met Sander. Samen zijn wij de ouders van Ruben (2013), Tom (2017) en Fenne (2020).
In 2015 volgde ik zowel de basis als gevorderden cursus tot draagconsulent bij die Trageschule Nederland onder leiding van Floortje Vening. Daarnaast volgde ik vele scholingsdagen via de Vereniging van Draagdoekconsulenten en was ik een aantal jaar secretaris van de vereniging en lid van de scholingscommissie.

Het dragen kwam op mijn pad na de geboorte van Ruben. Hij was (en is) een gigantische mamaplakker en ik kreeg werkelijk niks voor elkaar in huis. Wegleggen? No way mama, gaan we écht niet doen hoor! Na een paar weken, voor mijn gevoel, nagenoeg aan de bank gekluisterd te hebben gezeten was ik er wel klaar mee. De wereld werd erg klein en ik ben op zoek gegaan naar hoe ik wél fatsoenlijk weer wat zou kunnen doen. Ik vond op internet iets over draagdoeken en ben dezelfde dag nog een geweven draagdoek op gaan halen. Met behulp van wat filmpjes ben ik aan het knopen geslagen en had ik mijn handen weer vrij! Wat een verademing. Ruben gelukkig, ik ook. Al snel schakelde ik een draagconsulent in om de draagdoek nog beter te kunnen gebruiken.

Naarmate de tijd vorderde ontdekte ik ook hoe handig het dragen in andere situaties is. De kinderwagen is binnen no-time verkocht en sindsdien dragen we alleen nog maar. Ideaal als je met de hondjes naar het bos wilt bijvoorbeeld. Zeker met 2 honden is alleen het uitlaten al een uitdaging met een kinderwagen.

Al snel had ik het idee dat ik hier ook graag andere ouders mee zou willen helpen en vatte ik het plan op om de opleiding tot draagconsulent te gaan volgen. Zodra ik mijn handen weer wat meer vrij had is dat dan ook het eerste wat ik gedaan heb.

Hopelijk mag ik jou binnenkort verwelkomen en helpen.