Draagconsult

Ik, Grietje, verzorg diverse soorten draagconsulten. Informatie hierover -en wat je van een draagconsult mag verwachten- kun je op deze pagina terug vinden. Er staan diverse opties met voor ieder wat wils. Kom je er niet uit of heb je een specifieke vraag? Neem zeker contact met ons op!

“Als draagconsulente ben ik aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten. Als lid van de vereniging verwacht men dat je voldoet aan strenge bijscholingseisen. Dit zodat de klant er van verzekerd is dat de draagconsulent zijn kennis op een rijtje heeft.”

Inhoud

Wat kan ik verwachten van een draagconsult?

Tijdens een draagconsult zal ik, Grietje, je begeleiden in het aanleren van een nieuwe knoop met de rekbare of geweven draagdoek, je helpen met de puntjes op de i zetten bij het knopen, of bijvoorbeeld bij het uitproberen van diverse draagzakken. We maken bij bijna ieder consult gebruik van speciale draagpoppen. Deze zijn zo gemaakt en verzwaard dat ze aardig wat weg hebben van jouw eigen baby en zijn zeker niet te vergelijken met normale (speel)poppen. We hebben diverse maten dus er is er altijd wel één die het meeste op jouw kindje lijkt.

Tijdens het consult zullen we beginnen met een korte kennismaking. We spreken nog even kort jullie behoeften door en bekijken of deze gelijk zijn gebleven.

Daarna gaan we aan de slag. Met behulp van de draagpoppen leer ik je de knoop naar keuze aan(of passen we diverse draagzakken). Zodra je de aangeleerde knoop goed in de vingers hebt heeft het mijn voorkeur de knoop direct uit te voeren met jouw kindje in plaats van met de draagpop. Wanneer dit onverhoopt niet lukt, omdat je kindje bijvoorbeeld in slaap is gevallen of eigenlijk al te moe is om nog geknoopt te kunnen worden bekijken we samen wat je nu wilt doen. De een zal kiezen om de kleine wakker te maken en een ander komt liever nog een keer (kort) terug. Ik geef jullie mijn advies en de keuze is uiteindelijk aan jullie.

Terug naar boven

Handig om te weten vóór het draagconsult

  • Ik vind het fijn wanneer jij je goed kan concentreren op het draagconsult. Om deze reden raad ik je sterk aan iemand mee te nemen naar het draagconsult die op jouw kindje kan letten. Natuurlijk kan het voorkomen dat je kindje toch echt jou even nodig heeft. Dat is uiteraard geen enkel probleem.
  • Graag begin ik op tijd aan onze afspraak. Mocht er onverhoopt dus iets gebeuren waardoor je niet op tijd kan zijn, geef dit dan alsjeblieft tijdig door.
  • Het aanleren van een knoop is een (behoorlijk) intensieve bezigheid. Wanneer je meerdere dingen zou willen; bijvoorbeeld en een knoop leren en diverse draagzakken passen dan kijken we samen hoe we dit het handigst in kunnen plannen. De ervaring leert dat na het aanleren van een volledige knoop de energie vaak op is.
  • Veiligheid is voor mij erg belangrijk. Wanneer ik het idee heb dat het nog niet veilig is om de knoop met je eigen kindje uit te proberen dan zal ik dit ook niet toelaten. We oefenen dan door met de draagpop of maken op dat moment samen, in overleg, een andere afspraak.

Terug naar boven

Locatie van het draagconsult

Het draagconsult vindt plaats op Cederlaan 11 in Bennekom.
(Bij hoge uitzondering kan het draagconsult, in overleg, bij jou thuis plaatsvinden wanneer daar een goede aanleiding voor is.)

Terug naar boven

Kosten van een draagconsult

Ik hanteer een uurtarief voor mijn draagconsulten. Afrekenen gaat per 15 minuten. Bij een consult bij mij thuis hanteer ik ook een minimum van 15 minuten.

Het uurtarief gebaseerd op 1 persoon is €30,00. Voor 15 minuten komt dit neer op €7,50.
Het uurtarief gebaseerd op 2 personen is €40,00. Voor 15 minuten komt dit neer op €10,00.

(Bij een consult op locatie geldt een minimum van 45 minuten.)

Wil je met meer dan 2 personen komen? Kijk dan eens bij onze workshops!

Terug naar boven

Afrekenen van een draagconsult

Een draagconsult afrekenen doen we zodra het draagconsult beëindigd is. Afrekenen kan op diverse manieren. Na afloop van het draagconsult kun je aangeven wat jouw voorkeur heeft.

  • Contant
  • per PIN

Terug naar boven

Soorten draagconsulten

Er zijn verschillende standaard draagconsulten, maar ook een draagconsult volledig op maat is geen enkel probleem. We bespreken je voorkeur. Neem vooral contact met ons op.

Knoopconsult | Pasconsult | Meekijkconsult | Informatieconsult | Consult op maat

Knoopconsult
Wat leer je?

Binnen het knoopconsult leer je een volledige knoop aan vanaf de basis. Bekende knopen met de geweven draagdoek zijn bijvoorbeeld; Front Wrap Cross Carry (FWCC), Rucksack en Double Hammock. Andere knopen zijn uiteraard ook mogelijk! Dit betreft alleen een voorbeeld.
Met de rekbare draagdoek leert men voornamelijk de Pocket Wrap Cross Carry (PWCC). Er zijn meerdere mogelijkheden met een rekbare draagdoek. Deze vallen onder een consult op maat.

Hoe lang duurt het?
Een basis draagconsult voor één persoon duurt gemiddeld 1,5 uur. Voor twee personen kan je uitgaan van ongeveer 2 uur. Hierbij ga ik er vanuit dat er ook met kind wordt geknoopt (sterk aangeraden). Wanneer dit niet het geval is kun je uitgaan van ongeveer een half uur minder.

Moet ik mijn eigen draagdoek meebrengen?
Er liggen hier aardig wat soorten en maten draagdoeken. Een eigen draagdoek is daarom niet direct nodig. Vaak vindt men dit wel prettig, omdat je ook met die draagdoek thuis gaat knopen.

Kan dit draagconsult ook als ik zwanger ben?
Ja hoor, dit draagconsult kan ook zeker als jij zwanger bent. Het consult duurt dan voor één persoon ongeveer 1 uur en voor twee personen 1,5 uur. Na je bevalling zie ik je graag nog (ongeveer een half uur) even terug om samen te knopen met je pasgeboren baby (niet verplicht, wel wenselijk). Het uiteindelijke bedrag zal dus hetzelfde zijn als wanneer je wel met kindje komt.

Terug naar soorten draagconsulten

Pasconsult
Wat leer je?
Tijdens een pasconsult pas je diverse soorten draagzakken. Op deze manier kan je goed bepalen welke draagzak aansluit bij jouw lichaam. Het vergemakkelijkt de keuze en voorkomt dat je een aanschaf doet waarvan je later spijt krijgt. Je investeert een (relatief) klein bedrag en krijgt daar een hoop plezier voor terug.

Hoe lang duurt het?
Een pasconsult voor één persoon duurt gemiddeld 1 uur. Voor twee personen ongeveer 1,5 uur.

Moet ik mijn eigen draagzak meebrengen?
Voor dit consult hoef je niet over een eigen draagzak te beschikken. Ik heb een grote collectie met draagzakken waarvan we er diverse gaan uitproberen naargelang jullie wensen. Wanneer je al een draagzak hebt en je wilt deze graag meenemen om te vergelijken, omdat hij bijvoorbeeld niet lekker zit, dan is dit uiteraard mogelijk. Graag zelfs!

Kan dit draagconsult ook als ik zwanger ben?
Ja, dit draagconsult kan wanneer jij zwanger bent. Het is wel handig om er rekening mee houden dat de draagzak, door jouw dikke buik, toch anders kan vallen dan wanneer jij je buik weer kwijt bent. Liever raad ik je dus aan om dit consult te doen als je niet zwanger bent/bevallen bent.

Welke draagzakken heeft DraagGrietje?

Babylonia Flexia
Beco Butterfly 2
Bondolino Slim-fit
ByKay meitai deluxe
Didyklick
Easyfeel carrier pre school
Emeibaby babyversie
Ergobaby Adapt
Ergobaby Omni 360
Fidella Fly-tai New-size
Girasol MySol
Hoptye Classic
Hoptye Conversion
Integra size 1
Integra size 2
Integra size 3
Isara babyversie
Kokadi flip babyversie
LennyLamb babyversie
LennyLamb toddler
LennyUP
Lenny Onbu toddler
Manduca pure cotton
Marsupi
Nabaca
Physiocarrier JPMBB
Rose & Rebellion big kid
Rose & Rebellion pre school
Storchenwiege
Tula free to grow
Tula standaard
Tula standaard coast
Tula toddler
Tula toddler coast
Wompat toddler

Terug naar soorten draagconsulten

Meekijkconsult
Wat leer je?
In het meekijkconsult, de naam zegt het al, kijk ik met je mee. Je hebt een vraag over een knoop die nog nét niet goed lukt of hebt bijvoorbeeld hulp nodig met het goed afstellen van je draagzak.

Hoe lang duurt het?
Een meekijkconsult duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten, maar ook uitschieters zijn hierbij niet gek. Wanneer dit het geval is zal ik je hierop attenderen en overleggen we wat jouw voorkeur heeft

Moet ik mijn draagdoek/draagzak meebrengen?
In dit consult is het inderdaad de bedoeling dat je zelf de draagdoek of draagzak meeneemt. Onze producten zijn hiervoor niet beschikbaar.

Terug naar soorten draagconsulten

Informatieconsult
Wat leer je?
In het informatieconsult krijg je een stukje informatie over de geschiedenis van het dragen, waarom dragen, waar kan je mee dragen. Ik laat je het gebruik van een rekbare draagdoek en een geweven draagdoek zien. Ook zullen wat diverse draagzakken de revue passeren.

Hoe lang duurt het?
Het informatieconsult duurt gemiddeld 1 uur.

Wordt er tijdens dit draagconsult geknoopt of gepast?
Nee, er wordt tijdens dit draagconsult niet geknoopt of gepast. Wel is er de mogelijkheid om aan dit consult een knoop- of pasconsult te plakken.

Terug naar soorten draagconsulten

Consult op maat
Wat leer je?

In een consult op maat kan letterlijk alles aan de orde komen. Je wilt bijvoorbeeld én een nieuwe knoop leren én diverse draagdoeken uitproberen? Je hebt een speciale behoefte, omdat je kindje te vroeg is geboren? Misschien heeft jouw kindje nekklachten (of iets anders) door de geboorte? Heb jij zelf wellicht een beperking?
Binnen dit consult kan alles. Wél overleggen we vooraf per e-mail of telefonisch over jullie wensen en behoeften en hoe ik daarbij kan aansluiten in een draagconsult.

Hoe lang duurt het?
Te variërend om daar een goed antwoord op te kunnen geven, helaas.

Moet ik mijn eigen draagdoek/draagzak meebrengen?
Er liggen hier aardig wat soorten en maten draagdoeken en een behoorlijk aantal draagzakken. Een eigen draagdoek of draagzak meebrengen is daarom niet direct nodig. Afhankelijk van jouw behoefte zullen we overleggen of dit handig is.

Terug naar boven