Wat kan ik verwachten van een draagconsult?

Tijdens een draagconsult zal ik je begeleiden in het aanleren van een nieuwe knoop met de rekbare of geweven draagdoek, je helpen met de puntjes op de i zetten bij het knopen, of bijvoorbeeld bij het uitproberen van diverse draagzakken. We maken bij bijna ieder consult gebruik van speciale draagpoppen. Deze zijn zo gemaakt en verzwaard dat ze aardig wat weg hebben van jouw eigen baby en zijn zeker niet te vergelijken met normale (speel)poppen. We hebben diverse maten dus er is er altijd wel één die het meeste op jouw kindje lijkt.

Tijdens het consult zullen we beginnen met een korte kennismaking. We spreken nog even kort jullie behoeften door en bekijken of deze gelijk zijn gebleven.

Daarna gaan we aan de slag. Met behulp van de draagpoppen leer ik je de knoop naar keuze aan (of passen we diverse draagzakken). Zodra je de aangeleerde knoop goed in de vingers hebt heeft het mijn voorkeur de knoop direct uit te voeren met jouw kindje in plaats van met de draagpop. Wanneer dit onverhoopt niet lukt, omdat je kindje bijvoorbeeld in slaap is gevallen of eigenlijk al te moe is om nog geknoopt te kunnen worden, bekijken we samen wat nu handig is. De een zal kiezen om de kleine wakker te maken en een ander komt liever nog een keer (kort) terug. Ik geef jullie mijn advies en de keuze is uiteindelijk aan jou.